Redactioneel

"Oh, kan dat allemaal al?!" Dat was de reactie op een live demo over wat je met een geo-dataset allemaal kunt doen. Met nieuwe technieken gaan we de bezuinigingen te lijf. De tijd staat niet stil.

Presenteer en benut uw geodata optimaal

Multiple devices is het buzzword van dit moment. Iedere dag komen er apparaten bij met nog meer mogelijkheden en steeds goedkoper (Tablets, smartphones en handhelds) Iedereen zoekt naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen slimmer in te richten. Een efficiencyslag die o.a. ingegeven wordt door harde bezuinigingen. In kortere tijd meer doen en het ook nog beter doen.

 

 

Nieuwe technieken creëren nieuwe mogelijkheden. Wat tot voor kort ingewikkeld was, realiseer je nu ter plekke. Men neme een setje geodata, plaatst dat in een publiceer- / beheeromgeving en je kunt er van alles mee doen.

Publiceer de data in een kaartviewer (of geoportaal), plaats een kaartje met een widget op een pagina in een website, zie dezelfde informatie terug op je smartphone, bijvoorbeeld in Layar, bewerk deze data op je telefoon met behulp van een app of, wanneer deze bewerking wat complexer is, muteer de data in een tablet (iPAD) of pda.

 

De vraag is leidend

Hardware (devices) wordt in allerlei soorten en maten aangeboden, de draadloze verbindingen zijn (bijna) landsdekkend, de uitwisselbaarheid van gegevens is te realiseren en de software is modulair voor handen. Je hoeft alleen nog maar de toepassing te bedenken.

 

We nodigen u graag uit om u de flexibilteit te laten ervaren tijdens een live demo en uw ideeën met ons te delen. Bel Bert ten Brinke voor een afspraak (0317 421711).

 

Whitepaper OS GIS

whitepaper GIS OS

Een andere manier om goedkoper te werken, is door gebruik te maken van licentie vrije software. Niet iedereen heeft direct het budget om prijzige GIS-software aan te schaffen. Daarnaast zijn er ook andere redenen om een Open Source GIS-pakket te gebruiken. Niet alle gebruikers hoeven tenslotte direct al zware gis-analyses te maken. Voor hen hebben we een whitepaper OS GIS opgesteld: een quickscan die u helpt een keuze te maken als u een eerste stap in GIS wil zetten.

Vraag een exemplaar aan via whitepaper.

 

 

 Verder in deze nieuwsbrief:

trademark Nieuwe versie van WebGIS Publisher met veel nieuwe features en koppelingen naar publicatie op mobiele devices (Layar / Apps / GeoMobiel).

 

trademark Praat mee over BGT in de workshop Effecten Arena.

 

trademark Geovoorziening van Het Waterschapshuis: realisatie van een landsdekkend beeld van waterschapsdata.

 

trademark Velt en Vecht heeft geodata op orde.

 

trademark GeoMobiel en GeoApps nemen een grote vlucht.

 

trademark E-learning als aanvulling op het opleidingen aanbod: wat kun je ermee?

 

trademark Firefly: eindpresentatie van videobeelden uit onbemande helicopter weergegeven in GeoMobiel. Niets voor u?

 

 

Lees ook:

trademark  Voor overheid geen Google.Maps als ondergrond? Gebruik Open Street Map.


trademark  De landschapsgenerator is een digitaal ondersteuningsinstrument voor participatieve ruimtelijke planvorming.

 

 

Tags: GeoMobiel, GeoApps, WebGIS Publsher, mobiele schouw, mobiele vangstregistratie, e-laerning, geovoorziening, Open Source GIS, Layar, Android, iOS, tablet, data op orde.

 

 Stuur door Meer informatie

Nieuwsbrief

Naam
E-mail
Uw naam en e-mailadres zullen nergens worden getoond en worden nooit aan derden verstrekt.<br> De nieuwsbrief is gratis.