Grond daten: matchen van kavels

17-06-2009 Grond daten: matchen van kavels

Agrariërs die grond willen kopen, verkopen of herverkavelen kunnen elkaar via de website op een snelle manier vinden. Boeren in Noord-Holland kunnen via een datingsite naar grond zoeken.

 Stivas Noord-Holland helpt boeren in deze provincie bij kavelruil. Op de website www.boerzoektgrond.nl kunnen aanbieders en vragers van grond zich inschrijven.

De agrariërs geven via nauwkeurige landkaarten precies aan welke percelen te koop staan of welke percelen ze zoeken. Via een simpele muisklik zien de boeren de exacte afmetingen van de grond en kunnen ze met elkaar tot een 'match' komen.

Nadat de boeren online tot een match zijn gekomen, ontmoeten ze elkaar in levende lijve om te onderhandelen over afmetingen en prijs. Stivas begeleidt dit proces tot de kavelruil of -verkoop is afgerond.

Grondzoekende boeren volgen momenteel nog het traditionele proces. Dat bestaat uit rondrijden in de regio, grond selecteren en vervolgens de eigenaar benaderen. Hiermee zijn ze vaak veel tijd kwijt.

Volgens Stivas hadden agrariërs behoefte aan een sneller en toegankelijker systeem wat ze zelf kunnen bedienen. Kavelruil is belangrijk voor boeren omdat ze kavels aaneen kunnen schakelen om efficiënter te werken en omdat het ze vaak meer grond oplevert.

Nieuwland heeft deze toepassing gemaakt in samenwerking met het Kadaster.

stivas boerzoektgrond
  www.boerzoektgrond.nl
Terug naar overzicht

Laatste nieuws


Nieuwsbrief

Naam
E-mail
Uw naam en e-mailadres zullen nergens worden getoond en worden nooit aan derden verstrekt.<br> De nieuwsbrief is gratis.