Inspire Geovoorziening

17-09-2011 Inspire Geovoorziening

De geodata van uw organisatie openstellen zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Dat is het doel van de Inspire-richtlijnen. Deze richtlijnen worden in Europees verband opgesteld en in elk land worden bronhouders aangewezen die deze data moeten onderhouden en 'uitserveren'. Voor de gezamelijke waterschappen is een Geovoorziening ingericht.

 

In opdracht van Het Waterschapshuis heeft Nieuwland samen met GeoCat een omgeving ingericht die technisch overeenkomt met die van PDOK. Dit geoportaal, ook wel Geo-voorziening genoemd, is bedoeld om alle waterschappen te faciliteren in het verservicen en beschikbaar stellen van hun geo-informatie. Het betreft hierbij alle relevante datasets waarvoor de waterschappen bronhouder zijn. Van alle datasets worden landsdekkende services gegenereerd.

In de Geo-voorziening worden datasets gestandaardiseerd ontsloten via webservices (WMS, WFS, CSW, TMS) met behulp van Open Source softwarecomponenten. Deze opzet - met Geonetwork opensource, GeoServer, PostGIS en OpenLayers -  maakt de configuratie van de Geo-voorziening kosten-baten effectief. Zie ook: Viewer Geovoorziening

 

  geo.nieuwland.nl/index.cfm?subid=26&pid=5535&p=26
Terug naar overzicht

Laatste nieuws


Nieuwsbrief

Naam
E-mail
Uw naam en e-mailadres zullen nergens worden getoond en worden nooit aan derden verstrekt.<br> De nieuwsbrief is gratis.