Firefly

01-09-2011 Firefly

Een onbemande helicopter geeft videobeelden door aan een applicatie in het informatiecentrum van de hulpverlening. Nieuwlands integratie van Firefly in het CCS levert een sterke bijdrage aan de actuele informatievoorziening. In de toekomst zullen deze en andere beelden van UAV’s (Unmanned Airborne Vehicles) tijdens incidenten en rampen, bijdragen aan een betere informatievoorziening aan de OVD en bevelvoerders in het veld.

 

Urgente vragen


De actuele informatie moet snel in het kaartbeeld kunnen worden verwerkt en gecommuniceerd met anderen. Vervolgacties kunnen dan worden opgezet. Een brandweercommandant wil gedurende een incident urgente vragen over bijvoorbeeld de uitgestrektheid van de brand, de locatie van personeel en burgers, de samenstelling van rookpluimen ed. adequaat beantwoord hebben.

 

Firefly


Een uitbreiding van de huidige informatievoorziening komt van kleine onbemand vliegende waarnemingssystemen die onder lokale controle staan. Videobeelden, foto's, thermische beelden en eventuele luchtmonsters worden doorgesluisd naar de in gebruik zijnde commandovoeringsystemen van de lokale commandant en naar de crisisruimte. GeoSafeAssist  | CCS is zo’n veelgebruikt commandovoeringsysteem.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws


Nieuwsbrief

Naam
E-mail
Uw naam en e-mailadres zullen nergens worden getoond en worden nooit aan derden verstrekt.<br> De nieuwsbrief is gratis.