GeoApp

01-12-2012 GeoApp

Werken in de buitendienst is vaak handiger met een smartphone dan met een laptop. Als je al je gegevens bij je hebt en je wijzigingen en meldingen kunt doorvoeren, scheelt dat veel administratie. Een kwestie van efficiënt werken.

 

Drie Brabantse waterschappen hebben Nieuwland Geo-Informatie gevraagd een mobiele applicatie te ontwikkelen waarmee buitendienstmedewerkers van het waterschap, in het veld, metingen kunnen opvoeren van stuwen en peilbuizen. In dezelfde app op de smartphone, kunnen de medewerkers meldingen maken over kunstwerken of locaties die door het waterschap worden beheerd.
 
De App Meten & Melden is de eerste uit een reeks, waarin ook Schouw is opgenomen.
 
De gegevens worden in eerste instantie opgeslagen op de smartphone. Op elk gewenst moment kan de veldmedewerker lokaal opgeslagen informatie door sturen naar de Cloud Database Server.

De gegevens worden op deze server in een database opgeslagen en zijn via een koppelvlak te bevragen door back-office applicaties van het waterschap.

In de app staan 2.500 objecten van stuwen en peilbuizen, ieder met een historie van de laatste 20 metingen.

Meldingen kunnen plaatsvinden op basis van:
* Punt (GPS coördinaat of punt prikken)
* Lijn (intekenen op het mobiele apparaat)
* Bestaand object (koppelen aan een bestaand kunstwerk)

De app is zo ingericht dat er ook off-line kan worden gewerkt: door metingen en meldingen lokaal op te slaan is het te allen tijde mogelijk, ook zonder internetverbinding, door te gaan met het veldwerk.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws


Nieuwsbrief

Naam
E-mail
Uw naam en e-mailadres zullen nergens worden getoond en worden nooit aan derden verstrekt.<br> De nieuwsbrief is gratis.