Webbased geo-oplossingen


Webbased geografische administratieve systemen
Heeft u administratief personeel zonder kennis van Geografische informatie systemen die af en toe een plattegrondje bij een kadastraal perceel, zendmast of waterloop willen zien. Dan is een koppeling vanuit uw bestaande systeem naar een webbased geo-applicatie wellicht een oplossing.
Webbased systemen kenmerken zich door lage implementatie kosten, eenvoudige interfaces (geen opleiding noodzakelijk) in een flexibele web omgeving.

Webbased publieks applicaties
Wilt u (of bent u genoodzaakt) een deel van uw geografische gegevens te publiceren op internet? Kies dan een robuuste, onderhouds arme, eenvoudig te dupliceren omgeving. Maak optimaal gebruik van caching-technieken. Zorg voor een heldere eenvoudige interface, zodat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Nieuwland kan u hierin adviseren door uitgebreide kennis van de laatse internet technieken (Ajax, Css, Dhtml, Flash, XML), Google/Yahoo maps, open source GEO componenten, ArcGIS, GE Smallworld en Autodesk producten.

Mobiel werken (tracking, mobiele invoer)
Mobiel werken is de kinderschoenen ontgoeit. Steeds meer bedrijven velaten de experimentele fase en ervaren en eisen productie verhoging door de invoering van mobiele werkvormen. Nieuwland heeft in diverse sectoren bedrijven begeleidt bij de invoering van mobiel werken: Nuts sector, Waterschappen en beheerders van de openbare ruimte.Leverancier onafhankelijkeheid

In veel gevallen zal een leverancier u een volledig aanbod doen voor een applicatie omgeving waarmee u de volledige lijn internet, intranet, mobiel kunt bedienen. Echter internet en mobiel stellen geheel andere eisen aan uw omgeving op het gebied van veiligheid, stabiliteit en performance. Waardoor het in sommige gevallen beter voor u uitpakt om een alternatief scenario te bewandelen. Nieuwland weegt voor u af of u met reeds beschikbare software een succesvol internet traject kunt starten of dat u bijvoorbeeld aan kunt sluiten bij bewezen technieken zoals Google Maps of OpenLayers/WMS. Nieuwland is leverancier onafhankelijk. Wij waarderen het gebruik van open source, door de vele mogelijkheden en voordelige licenties maar realiseren ons dat dit geen extra onderhouds werkzaamheden voor uw medewerkers en uitgebreid maatwerk met zich mee dient te brengen.
Zodra een traject uitgestippeld is, zullen wij graag mee offreren op implementatie, beheer en hostings projecten.

Flexibele organisatie

Nieuwland Gis-Internet is een overzichtelijke club van jonge consultants, ontwikkelaars, beheerders en project leiders. Door deze samenstelling zijn wij in staat snel in te springen op nieuwe technieken, waardoor u altijd een bijdetijdse oplossing op maat krijgt. De ontwikkelingen in het Gis-Internet domein gaan razendsnel, mede door de opkomst van Google Maps. Het bijhouden van nieuwe technieken is het innoverende onderdeel van onze werkzaamheden.