Geodata


Geografische data of geodata is zou oud als de wegen naar Rome. De behoefte aan digitale geodata vormde ruim 30 jaar geleden de basis voor het ontwikkelen van de eerste GIS -systemen en -toepassingen.

En nog altijd is geodata en de kwaliteit daarvan een onmisbare factor in GIS-projecten. We kunnen simpelweg stellen dat zonder accurate geodata geen goede of betrouwbare GIS-producten kunnen worden geleverd.

Geodata vormt de onmisbare input voor projecten op het gebied van geo-applicaties, geo-procesondersteuning en GIS-Internet.

Nieuwland levert diensten op het gebied van geodata:

  • het inventariseren, structureren en archiveren van geografische data
    (datamanagement, het vervaardigen van beschrijvende metadata),
  • het verwerken of bewerken van geodata
    (digitaliseren, het koppelen van diverse bronnen van informatie, of het converteren naar andere dataformaten),
  • data-analyse en het modelleren daarvan.  


Onze medewerkers hebben verschillende inhoudelijke achtergronden, maar zijn allen goed onderlegd in GIS en haar toepassingen.

Van onze diensten is reeds door een groot scala aan opdrachtgevers gebruikt gemaakt. Van landelijke overheden tot gespecialiseerde éénmansbedrijven.

Iedereen weet Nieuwland te vinden als het gaat om het leveren van dienstverlening op Geodata gebied. Onze diensten kunnen volledig worden uitgevoerd op onze locatie, maar u kunt uiteraard ook onze deskundigheid inhuren.

Cartografie

Het visualiseren van geodata is altijd een uitdagende, maar ook zeer dankbare klus. Hoe kun je van bestand een zo correct, mooi en duidelijk mogelijk kaartbeeld maken, waarbij voor de klant engebruiker niets aan duidelijkheid te wensen overlaat?

Nieuwland heeft een grote staat van dienst wanneer het gaat om kaartvervaardiging en atlasproducties.
U vindt voorbeelden hiervan in ons portfolio.