app op basis van geo-informatieData inwinnen, bijhouden en monitoren met een mobiel GIS of smartphone apps heeft veel voordelen: het verlaagt de kosten, verhoogt de betrouwbaarheid, versnelt het proces en vermindert administratieve handelingen. Het levert een essentiële bijdrage aan het efficiënt omgaan met en gebruik van data.

 

Lees over de volwaardige toepassingen met Geo-Apps: De geo-app wordt volwassen!

Mobiel werken met de geo-app

Geo-app op de Zwarte Cross

 

 

 

 

 

Voor overheid en bedrijfsleven is geo-informatie in toenemende mate van belang voor het doelmatig inrichten van werkprocessen. Mobiel GIS, Location Based Services en Smartphone Apps met GPS vormen een belangrijke schakel in deze processen.

 

app iPhone       

 

De techniek van de smartphone heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Deze apparaatjes zijn standaard uitgerust met gps & navigatie, camera en een mogelijkheid voor een interne database en geheugenuitbreiding. Ook de prestaties zijn enorm verbeterd door betere processoren. Een smartphone is handzaam en relatief goedkoop. Een Geo App op een smartphone is uitemate geschikt voor schouw, inspectie, monitoring en beheer. En we staan nog maar aan het begin van allerlei toepassingsmogelijkheden. Vraagt inwinning van data een groter scherm en zeer nauwkeurig intekenen met een pen, dan gaat de voorkeur uit naar een PDA of tablet. De data worden verstuurd naar een cloud-server. Via koppelvlakken (webservices) kunnen de data overgebracht worden naar de back-office. Zo maakt u efficiënt gebruik van uw brondata.

 

Mobiel gebruik

GIS Digitale informatie speelt een steeds belangrijker rol in de planning en het beheer van de ruimte om ons heen. Door gebruik te maken van een mobiel Geografisch Informatie Systeem kan veel tijd worden bespaard. Tevens verhoogt mobiele inwinning de betrouw-baarheid van het eindresultaat omdat minder verwerkingsslagen nodig zijn.

 

 

 

Inmeten en controle

Nieuwland ontwikkelt specifieke toepassingen voor handheld computers, PDA’s, tablet pc’s of smartphones. In deze toepassingen kunnen meerdere GIS-bewerkingen worden uitgevoerd. Aan de hand van referentiemateriaal, zoals digitale luchtfoto’s en kaarten, kunnen bijvoorbeeld inwinning en controles worden uitgevoerd. De positie van de waarnemer wordt met een GPS-ontvanger gekoppeld aan de invoer van gegevens. Voor dezelfde toepassing kunnen voor verschillende devices specifieke functies worden aangeboden. Koppelingen met Layar, WebGIS Publisher, en geintegreerde inzet van QR-code zijn eenvoudig te realiseren.

 

Maatwerk

Nieuwland heeft een brede modulaire GIS-applicatie, GeoMobiel, die voor u op maat kan worden ingezet. De invoer van gegevens is daarmee zeer eenvoudig. In een invoerscherm zijn de te bewerken formuliervelden overzichtelijk gerangschikt. Scroll-lijstjes maken het de veldmedewerker gemakkelijk om gegevens in te voeren.

 

 

Kenmerken GeoMobiel

GeoMobiel kent als gereedschap dat uw werkproces ondersteunt, uitgebreide toepassingsmogelijkheden:

- inmeten en classificeren van zowel punt-, lijn- als vlakobjecten. (bomen, oevers en vegetatie)

- monitoren van ruimtelijke informatie controle van beheer- en eigendomgrenzen.

- inspectie en onderzoek controle en bijwerken van digitale basiskaarten.

 

 • Standaardisatie, één (GIS) plat-form, meerdere modules
 • Synchronisatie back-office, Oracle, IRIS, PostGIS
 • Diverse inspectie modules (schouw, V&H, VTA, Vangstregistratie)
 • Prijs onafhankelijk van gebruikers-aantal (geen licentie kosten)
 • Eenmalige inwinning, meervoudig gebruik
 • Eenvoudig beheer
 • Ondersteuning van bedrijfsproces-sen:
 • Inwinning en bijhouding Geo-procesinrichting
 • Veilige opslag
 • Modulair van opzet
 • Principe KIS(S) - Keep it Simple (and Stupid)
 • On- en offline gegevens bewerken
 • Gebruik van lokale opslag van (geo-) data als wel via services (wms, wfs, csw, document services)
 • Gebruik van Open Source componenten en Open GIS Standaarden (OGC compliant)

 

GeoMobiel.pdf

 

Vraag ook naar onze publicatie mogelijkheden met WebGIS Publisher en Layar.

Twijfelt u over de keuze voor apparaat type of platform? We geven u graag advies. We tonen u graag de onderlinge verschillen en de mogelijkheden. Vraag gerust om een vrijblijvende demo.

 

Bel 0317 421711 en vraag naar Emil Roes of Sjaak Dieleman.

informatie button