Layar: de verrijkte werkelijkheid op uw smartphone

 

Layar is een nieuwe techniek voor gebruik op mobiele telefonie. Deze toepassing is momenteel op enkele toestellen leverbaar: I-phone van Apple, en toestellen die met besturingssysteem Android zijn uitgerust. Nokia volgt binnenkort. Verwacht wordt dat spoedig deze techniek ook op alle andere toestellen beschikbaar zal komen.

 

layar  augmented reality foto

 

Layar is een lagentechniek die Points Of Interests toont op een kaart op een smartphone. In de toestellen zit een kompas en een GPS. De GPS zorgt ervoor dat er een kaartbeeld wordt getoond van de positie waar de gebruiker zich bevindt. Het kompas geeft aan Layar de richting door in welke richting de gebruiker kijkt.

 


 

U loopt in de stad en u wilt iets weten over de omgeving waar u zich op dat moment bevindt. Zoek in Layar welke info er beschikbaar is. En laat u verrassen door de 'verrijkte werkelijkheid'.

 


 

Layar projecteert op basis van die gegevens gecategoriseerde informatie in punten (POI’s) op het kaartbeeld in het scherm van de mobiele telefoon. Door op een punt te klikken verschijnt beknopte informatie over het aangewezen object (Augmented Reality).

 

Waarom zou u?

Layar is een mooie toepassing die in de toekomst veel zal worden ingezet. Maar waarom zou u ermee aan de slag gaan?

 

Layar is een nieuwe manier om uw eigen data naar buiten te brengen. Waarmee u meer bekendheid geeft aan uw data. Het bevordert het gebruik van uw informatie, is commercieel interessant, bevordert toerisme en betere dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheden

 

Vraag Nieuwland voor informatie over hoe wij voor u deze toepassing kunnen gaan inzetten.

Lees meer: Erfgoed Layar

 

informatie button